AZ ELSŐ LÉPÉS

Kreatív csapatunk felméri az ÖN egyedi igényeit, és közösen lefektetik az épület paramétereit.

Egy új, modern épület megtervezése több pontból áll. A megrendelő igényeit, az épitési szabályzatokat, a technikai részleteket, a külső és belső megjelenést, és nem utolsó sorban az építés szakaszait is rögzíteni és kezelni kell. Ebben a lépésben kreatív csapatunkkal és építész kollégánkkal egy kötetlen beszélgetés keretében felmérjük és pontosítjuk a beépítendő terület adatait, az új épülettel kapcsolatos technikai és design elvárásokat, az építési terület adottságait.

Milyen kérdésekre számíthat egy ilyen megbeszélésen?

A telek paramétereinek adatai alapján pontosan kiszámolható, hogy mekkora alapterületű épületet lehet megépíteni, helyileg a telken hova helyezhető az épület, és milyen egyéb szabályzatnak kell megfelelnie (földszintes vagy emeletes kialakítás, lapostetős vagy sátortetős épületforma, közművek elhelyezkedése…).

Ezeknek az adatoknak a megismerése után a következő fontos pont az ügyféligény felmérése, ami tartalmazza az építésre vonatkozó összeg határait, az igényelt szobaszámokat és egyéb helységeket, az épület funkcióbeli követelményeit (akadálymetesítés), és a technikai elvárásokat is. A technikai elvárások mellett a belső és külső design kialakítása, a felhasznál anyagokkal kapcsolatos követelmények is pontosításra kerülnek.

Milyen technikai elvárásai lehetnek?

A mai modern házak már nem csak lakóotthonok. A benne élő emberek életminősége, kényelme több pontban is fokozható. Mi passzívházakkat építünk, aminél az alacsony fenntarthatóság, az alacsony rezsiköltség alap követelmény. Épületünk energetikai besorolása megfelel az RT2012-es szabványnak. Ezen felül rengeteg extra paraméterrel személyre szabható, hogy a benne élő emberek mindennapjait könnyebbé tegye. Ilyen technikai kiegészítő megoldás például a rejtett redőny, rejtett küszöbök, okosotthon funkciók, vezérelhető épületgépészeti eszközök, napenergia felhasználás, és még további rengeteg extra funkció.

Mi a következő lépés?

Az adatoknak a megismerése után indul az igazi munka, a második lépés. A megismert adatok alapján elkészítjük az első technikai és látvány terveket. Ezeket a terveket folyamatosan egyeztetjük a megrendelővel.