A PickPackHouse építőkészletes ház technológiája röviden:

A faanyagok:

Épületeinket saját CAD programunk használatával tervezzük, így a gyártósorra már a konszignált terveket küldjük tovább. A faipari gyártósorunkon kizárólag ellenőrzött, minősítéssel ellátott KVH és BSH faanyagokat használunk. A faanyagok méretre vágása, és jelölő fúrása is a gyártósoron történik. A felhasznált faanyagot egyedi termékazonosítóval látunk el, majd a kész faanyagot az építés helyszinére szállítjuk.

A szigetelőblokk:

Az építőkészlet szigetelőelemeit saját gyártósorral, kihelyezett partnerünk végzi. Partnerünk a szabadalmaztatott anyagösszetétellel és a megadott méretekben előre legyártja a beépítéshez szükséges blokkokat, majd egyedi azonosítóval látja el. Az azonosítók segítségével az építésnél minden blokk a pontos helyére kerül.

Az alapozás:

Ökológiai szempontjaink, és eltervezett küldetésünk miatt elsősorban talajcsavarokat használunk az alapozás során. A talajcsavarok mérete és darabszáma pontosan paraméterezhető a talajmechanikai vizsgálatok értékeinek alapján. A talajmechanikai vizsgálat után statikus és tervező munkatársunk saját CAD programunkban kiszámolja, kijelüli a talajcsavarok pontos helyét, amiket végül a helyszinen erre a célra készített nagyteljesítményű eszközökkel telepítünk. A talajcsavarok előnye, hogy gyorsan telepíthető, akár napi 120-150 db talajcsavart is el tudunk helyezni. Továbbá nem függ a telepítés az időjárástól, ezért akár télen is telepíthető. A maximális hosszúság, amit eszközeink kezelnek, 3méter.

Amennyiben a megrendelő ragaszkodik hozzá, vagy a talaj sziklás, építhetjük házainkat sávalapra, vagy szerelt betonalapra is.

Külső burkolatok:

Épületeink digitális tervezésének előnye, hogy a külső burkolati elemeket is még a tervezőasztalon meg tudjuk mutatni 3D bejárással, illetve konszignáltan tovább küldhetők gyártásra. A PickPackHouse házak külső megjelnése természetközeli, még abban az esetben is, amikor szálcement lapokat alkalmazunk. A dekorációs elemeknek nem csak esztétikai szerepe van. A szálcement lapok mögött található légrés tovább javítja a ház hőtechnikai paramétereit. A lapok felszerelését hatékony rögzítőtechnika használatával végezzük, így a külső Design elérése sokkal gyorsabb, mint azonos méretű falak vakolása. A felhasználáshoz nincs szükség vízre, nem használunk ártalmas ragasztóanyagokat. A szálcement lapok kiemelkedő tűzbiztonsági értékekkel rendelkeznek.

A kültéri dekorációs faanyagok utólagos kezelési idejét a gyártástechnológia fejlődésével több évvel meg tudtuk hosszabítani a normál kültéri designelemekhez képest.

Beltéri anyagok:

Design részlegünkön lakberendezőink már a tervezéskor ki tudják alakítani a beltér funkcionális és testreszabott megjelenését. Az építés megkezdése előtt már bejárhatja otthonát saját VR rendszerünkben. A kész VR tervben egyedileg állíthatóak a színek, anyagok, berendezési tárgyak, világítások. Az konszignált VR tervet digitális adathordozón is biztosítjuk.

Az építkezés:

A talajcsavarok elhelyezése, vagy a sáv/betonalap elkészülése után a kiszállított építőkészletet munkatársaink a helyszinen összeállítják. Az építkezéskor 1db belső, és 4db külső kameraállásból a napő 24 órájában nyomon követketi az épület állapotát, készültségi fokát, az elektronikus naplóval összehangolt műveleteket. A kamerákhoz adott hozzáférést bármilyen platformon és készüléken aktiválhatja. A kamerák használatának bejelentéséről nem kell munkatársainkat tájékoztatnia. Külső drónfelvételekt is készítünk, ezeknek a rögzített felvételét az építkezés befelyezésekor digitálisan átadjuk.