A HARMADIK LÉPÉS

Kivitelező csapatunk a tervek alapján felépítik az épületet, hogy birtokba vehesse új otthonát.

Érvényes építési engedély birtokában megkezdődhet az építkezés. Ilyenkor a konszignált tervek részekre, munkafázisokra bontva kerülnek átadásra az építést koordináló kollégánk részére. Az ő feladata az épülethez szükséges alapanyagok megrendelése, az egyedi elemek gyártásának felügyelete, és az építési munkafázisok beosztása. Munkájának köszönhetően a talajrendezés befejezése után minden, az építkezéshez szükséges alapanyag pontosan akkor kerül kiszállításra, amikor a hozzá tartozó munkafázisoknak arra szüksége van, ezzel minimum harmadára csökkentve az építkezés idejét. A koordinált építkezés lehetővé teszi, hogy a szerkezet építése, a belső kialakítás, és a külső befejezés üresjárati idő nélkül a lehető leggyorsabb, és anyagilag költséghatékony legyen.

Mitől lesz költséghatékony egy koordinált építkezés?

Az építőanyagok a megrendelt méretekben és mennyiségben pontosan akkor kerülnek kiszállításra az építés területére, amikor azokat fel is használják. Mivel az építőkészlettel való építkezés egy gyors folyamat, így nem keletkezik felesleges tárolási díj, és nem keletkezik hulladék sem. A gyors anyagfelhasználás miatt a szakemberek üresjárati ideje teljesen lecsökkenthető. Az épület szerkezetkész állapotáig felhasználásra kerülő építőkészlet nem igényel különleges kezelést vagy zárt tároló egységet, időjárásra nem érzékeny. A szerkezetkész épület elkészülése után a belső és a külső munkálatokhoz szükséges anyagok is kiszállításra kerülnek, amit a megtervezett design szerint használnak fel a kivitelező kollégáink.

Mit jelent az építőkészlet?

Passzívházaink gyors felépítését szabadalmaztatott egyedi építőkészletes szerkezetünk teszi lehetővé. Építőkészletünk a terveknek megfelelő méretben és formában kerülnek felhasználásra. A készlet elemeinek gyártását folyamatos szakmai felügyelet és minőségbiztosítás mellett végezzük. Az adott ház összes elemének összeszerelését nem hátráltatja az időjárás változékonysága, így minden évszakban felépíthető. Az építőkészlet további előnye, az későbbiekben történő bővíthetőség, hozzá vagy ráépítés lehetősége.

Felhasznált anyagainknál kiemelt szempontként tekintettünk az alábbira:

 1. Mivel az építőipar felelős az üvegházhatású gázok kibocsátásának 25%-ért, szempontjaink középpontjában az ökológia áll. Épületeink tervezése és megvalósítása az ökológiai értékeken alapul:
  • alacsony szén-dioxid kibocsátású termelésből származó anyagok
  • pontos szállítási mennyiségek, felesleg vagy selejt hulladék nélküli anyaghasználat
    • gyors építési idő
    • és mindenekelőtt nagyon jól szigetelt és ezért energiahatékony épületek építése
   • Innováció! A felhasznált anyagokkal kapcsolatos munka:
     • innovációra az összeszerelési megoldások terén
     • a tervezés első fázisától kezdve átlátható összeszerelési terv
     • informatikai megoldások használata
    • A felhasznált anyagokra vonatkozó követelményeink:
     • gondozásmentes anyagok használata az építőkészletben
     • minőségbiztosítás, ellenőrzött gyártás
     • bővítés esetén méret és színazonos termékek
     • BIM kompatibilis anyagok a tervezéshez

     Látogatható az építési terület?

     Természetesen az építkezés ideje alatt bármikor ellenőrízhető az aktuális állapot és készültség. Az sem jelent problémát, ha a megrendelő távol tartózkodik az építkezés területétől.

     Minden építkezésünk elejétől az átadás napjáig online felületen követhető kamerarendszert működtetünk minimum 2, maximum 4 kameraállásból. Az építés ideje alatt 0/24 órás hozzáférést biztosítunk a megrendelőnek, vagy az általa megbízott szakértőnek az építkezés távolról elérhető online kamerafelületére.

     Az építkezés befejezése után a komplett online anyagot, illetve minden műszaki és design terveket átadunk az épület tulajdonosának. A későbbi hozzá vagy ráépítés esetén ezeknek a dokumentációknak köszönhetően egy víz-villany-csatorna-fal bővítés az eredeti tervekhez kapcsolódoan elvégezhetőek.